© 2023 by Annex. Proudly created with Wix.com

  • Grey Twitter Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon
 

Oogstappel Reglement

GROENTEPAKKETTEN

De groentepakketten van Oogstappel zijn pakketten met een gevarieerd aanbod aan biologische en lokaal geteelde groenten. Gemiddeld wordt het pakket samengesteld met zes verschillende groentesoorten. Zijn er groenten in overvloed, dan deelt de consument mee in de winst en kunnen er tot tien groentesoorten in het pakket zitten. Lopen er sommige teelten minder goed, omwille van bijvoorbeeld de weersomstandigheden, dan zal de consument dit eveneens ondervinden. Door te kiezen voor een 50-tal teelten, garanderen wij per oogstaandeel een afwisselend aanbod waarmee één volwassene of twee kleinere groentetelers hun buikje mee kunnen vullen.

De deelnemer is een klant die zich er toe verbindt wekelijks zijn groentepakket af te halen in het afhaalpunt op PAKT ('t Groen Kwartier, Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen) tussen 15u en 19u. De deelnemer mag mits een seintje zijn pakket overdragen aan een vriend of familielid indien deze verhinderd is (door bijvoorbeeld ziekte of vakantie). Na de afhaaluren is het niet meer mogelijk uw pakket op te komen halen maar kan je telefonisch contact opnemen.

Ons oogstseizoen bestaat uit 35 weken en begint de eerste woensdag na de Paasvakantie en loopt tot aan de Kerstvakantie. Eventuele wijzigingen omtrent de start en het einde van het seizoen worden tijdig gecommuniceerd.

INSCHRIJVING

Je schrijft je in voor één of meerdere oogstaandelen. Een oogstaandeel is voldoende voor één volwassene of twee kleine groenteneters. Je kiest zelf hoeveel aandelen je nodig hebt. Meerdere oogstaandelen geven je recht op een veelvoud van het wekelijkse aanbod van gemiddeld zes verschillende groentesoorten.

 

In de prijs zit het oogsten, klaarmaken en transporteren van de groenten inbegrepen. De prijs per oogstaandeel is berekend op basis van het jaarloon van bioboeren Wim en Joost en de onkosten van het bedrijf. Dit bedrag werd gedeeld door het aantal aandelen waarvoor Oogstappel maximaal kan telen. Enkel op deze manier betaal je de lokale boeren een eerlijk loon. Samen met de deelnemers van Oogstappel wordt de financiële structuur éénmaal per jaar doorgenomen. Dit zorgt voor de nodige transparantie en hieruit kunnen aanbevelingen en suggesties voor het volgende teeltseizoen voortvloeien.

Het oogstaandeel wordt automatisch beëindigd aan het einde van het oogstseizoen. Je wordt dan gecontacteerd door ons met de vraag of je je inschrijving wil verderzetten. Wanneer je wenst te verlengen, sturen wij een bevestigingsmail. Als je geen bevestigingsmail ontvangt, gelieve contact op te nemen.

Een oogstaandeel kost 420 euro voor 35 weken. Dat komt neer op 1,70 euro per dag

Met een proefabonnement van vier weken kan je uittesten of de pakketten je bevallen voordat je aan een volwaardig abonnement begint. Oogstappel bekijkt samen met jou wanneer het proefabonnement van start gaat. Op die manier kan je zelf ook beter inschatten hoeveel oogstaandelen je nodig zal hebben. Dit hangt af van de dag in de maand waarop de aanvraag gebeurt. 

Een proefabonnement voor vier weken kost 48 euro.

Je betaalt je oogstaandelen bij de start van het oogstseizoen. Teken je later tijdens het oogstseizoen nog in, dan herberekenen we de prijs per oogstaandelen aan de hand van de resterende weken. Eventuele betaling in schijven is mogelijk bij inschrijvingen voor meer dan één oogstaandeel. Je neemt hiervoor graag apart contact met ons op.

ANNULERINGEN OF WIJZIGINGEN

De deelnemer schrijft zich in op één of meerdere oogstaandelen voor één oogstseizoen. Deze kunnen niet geannuleerd worden, maar mogen mits eens seintje wel (tijdelijk) doorgegeven worden aan vrienden of familie. De deelnemer kan te allen tijde meer oogstaandelen aanvragen, maar kan niet omschakelen naar minder. Een proefabonnement helpt de deelnemer in te schatten hoeveel oogstaandelen nodig zijn en of dit systeem voldoet aan diens verwachtingen.  

AFHALEN

De deelnemer haalt wekelijks zijn groentepakket af in het afhaalpunt op PAKT ('t Groen Kwartier, Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen) tussen 15u en 19u. De deelnemer mag mits een seintje zijn pakket overdragen aan een vriend of familielid indien deze verhinderd is (door bijvoorbeeld ziekte of vakantie). 

Wij werken verpakkingsvrij. Tijdens het oogstseizoen stallen we elke woensdagnamiddag ons marktkraam uit op PAKT. De groenten worden er in bulk aangeboden. Je brengt zelf je (herbruikbare) tassen en zakken mee om je groenten in te vervoeren. Tezamen stellen we op de markt dan je pakket samen. De markt is een afhaal- en ontmoetingspunt waar we je begeleiden waar nodig, recepten delen of gewoon een babbeltje slaan. 

Na de afhaaluren is het niet meer mogelijk uw pakket op te komen halen maar kan je telefonisch contact opnemen om te bekijken of er een ander moment of locatie is om het pakket af te halen. Oogstappel kan niet garanderen dat dit mogelijk is. De telefoonnummers en emailadressen van de bioboeren zijn terug te vinden op onze website. Wanneer de deelnemer zijn pakket niet heeft opgehaald en niet heeft verwittigd, dan mag Oogstappel zelf beslissen wat er met het achtergebleven pakket gebeurt. Tijdens het ophaalmoment werken we met een afvinklijst waarbij we zelf de deelnemers aankruisen die hun pakket hebben afgehaald.

.

OPMERKINGEN


De markt is vooral ook een ontmoetingsplek. Bioboeren Joost en Wim staan zelf op de markt en zijn je aanspreekpunt voor opmerkingen en klachten.
We vernemen graag van de klant als de producten niet aan de verwachting voldoen of als er een product ontbreekt.
De deelnemer kan zijn opmerking of klacht formuleren via mail, per brief, of telefoon of in persoon. Naargelang de aard van de opmerking zal Oogstappel een passende regeling treffen. Ontbrekende producten worden gecompenseerd in het volgende pakket. Positieve opmerkingen zijn natuurlijk ook altijd welkom!

De deelnemers worden op het einde van elk seizoen uitgenodigd op een 'ledenvergadering', waar het voorbije teeltseizoen wordt besproken, aanbevelingen en suggesties naar volgende jaar toe worden aangereikt, de boekhouding wordt blootgelegd, enzoverder.