top of page
reglement

Oogstappel Reglement

logo-oogstappel.jpg

GROENTENPAKKETTEN

De groentenpakketten van Oogstappel zijn pakketten met een gevarieerd aanbod aan biologische en lokaal geteelde groenten. Gemiddeld wordt het pakket samengesteld met zes verschillende groentesoorten. Doordat we een 50-tal verschillende groenten telen, garanderen wij wekelijks een afwisselend aanbod.

 

De deelnemer is een klant die zich er toe verbindt wekelijks zijn groentenpakket af te halen in het afhaalpunt op PAKT ('t Groen Kwartier, Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen) tussen 15u en 19u of op het veld (Hutveld 18k, 2520 Emblem) na 14u. De deelnemer mag zijn pakket overdragen aan een vriend, buur of familielid indien deze verhinderd is (door bijvoorbeeld ziekte of vakantie) of mits een seintje kan dit tot de volgende dag achteraan in onze marktkraam op PAKT afgehaald worden.

Ons oogstseizoen bestaat uit 36 weken en begint de eerste woensdag na de Paasvakantie en loopt tot aan de woensdag voor de Kerstvakantie.

INSCHRIJVING

Je schrijft je in voor één of meerdere kleine en/of standaard pakketten. In de prijs zit het oogsten, klaarmaken en transporteren van de groenten evenals een wekelijkse pakketbrief met recepten en bewaartips inbegrepen. De prijs per pakket is berekend op basis van het jaarloon van de bioboeren en de onkosten van het bedrijf. Dit bedrag werd gedeeld door het aantal pakketten die Oogstappel maximaal kan verzorgen. Enkel op deze manier betaal je de lokale boeren een eerlijk loon.

Het groentenpakket wordt automatisch beëindigd aan het einde van het oogstseizoen. Je wordt dan gecontacteerd door ons met de vraag of je je inschrijving wil verderzetten.

Een klein pakket kost 486 euro voor 36 weken. Een standaard pakket kost 720 euro voor 36 weken.

Met een proefpakket van vier weken kan je uittesten of de pakketten je bevallen voordat je aan een volwaardig pakket begint. 

Een klein proefpakket voor vier weken kost 54 euro. Een standaard proefpakket voor vier weken kost 80 euro.

Je betaalt je pakket bij de start van het oogstseizoen. Teken je later tijdens het oogstseizoen nog in, dan herberekenen we de prijs waardoor je enkel betaalt voor de nog resterende weken. Een betaling in 3 schijven is mogelijk. Je vermeldt dit dan best in het vakje met opmerkingen op het inschrijvingsformulier.

ANNULERINGEN OF WIJZIGINGEN

De deelnemer schrijft zich in op één of meerdere pakketten voor één oogstseizoen. Deze kunnen niet geannuleerd worden, maar mogen wel doorgegeven worden aan vrienden, buren of familie. De deelnemer kan ten allen tijde meer pakketten aanvragen, maar kan niet omschakelen naar minder. Een proefpakket helpt de deelnemer in te schatten welk pakket het beste past in haar/zijn situatie en of dit systeem voldoet aan diens verwachtingen.  

AFHALEN

Wij werken verpakkingsvrij. Je brengt zelf je (herbruikbare) tassen, zakken en/of bakjes mee om je groenten in te vervoeren. De markt is een afhaal- en ontmoetingspunt waar we recepten delen of een babbeltje slaan. 

Na de afhaaluren is het niet meer mogelijk uw pakket op te komen halen tenzij je telefonisch contact met ons hebt opgenomen. Oogstappel kan niet garanderen dat dit mogelijk is. De telefoonnummers van de bioboeren zijn terug te vinden op onze website. Wanneer de deelnemer zijn pakket niet heeft opgehaald en niet heeft verwittigd, dan schenkt Oogstappel het pakket aan de Groedselkast in Nijlen die er minderbedeelden gelukkig mee maakt.

OPMERKINGEN


De markt is vooral ook een ontmoetingsplek. Bioboeren Joost en Wim staan zelf op de markt en zijn je aanspreekpunt voor opmerkingen en klachten. We vernemen graag van de klant als de producten niet aan de verwachting voldoen of als er een product ontbreekt. De deelnemer kan zijn opmerking of klacht formuleren via mail, telefoon of in persoon. Naargelang de aard van de opmerking zal Oogstappel een passende regeling treffen. Ontbrekende producten worden gecompenseerd in het volgende pakket. Positieve opm

Sinds maart 2020 is bioboerderij Oogstappel lid van vzw CSA-netwerk Vlaanderen. Elk natuurlijk persoon of rechtspersoon die een groentenpakket koopt bij een CSA-bedrijf, wordt deelnemer van een lokale afdeling van de vzw. Het CSA-bedrijf biedt actief mogelijkheden aan zijn pakkethouders tot de beleving van en de verbinding met de seizoenen, het land en de voedselproductie als instrument voor een hernieuwd bewustzijn van de individuele connectie met de natuurlijke omgeving. Dat wil zeggen dat je als deelnemer toegang hebt tot onze boerderij. We organiseren bijvoorbeeld collectieve meewerkdagen en andere activiteiten die bijdragen tot de cohesie van de deelnemers en de boeren binnen het CSA-bedrijf en de ontwikkeling van vaardigheden en kennis. Het kan ook gebeuren dat we een oproep doen om een acute werkpiek op te vangen. Al deze voorgenoemde momenten zijn vrijblijvend. De deelnemers kunnen hier desgewenst en vrijwillig aan participeren. We zijn als bedrijf echter niet aansprakelijk voor ongevallen van deelnemers, maar we zijn wel verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid via de koepelverzekering van vzw CSA Netwerk. Let op, dat betekent dat lichamelijke of materiële (bv. bril) schade niet gedekt is! 

 

Gegroet,

 

Boer Joost & boer Wim

bottom of page